2012 - Világvége vagy csak babona?

Hát, ha már Roland Emmerich (Függetlenség Napja, Holnapután, Godzilla) is filmet csinál belőle, lehet benne valami. A filmeulőzetes letölthető az alábbi linken:

http://www.hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=25715

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szerintem

Szerintem nem szabad alá becsülni a maják naptárát ugyan is ha igazuk van ebben akkor akár mijen gazdag lehet az ember és ha el is bujik és tulléli akkor hogyan fog élelmiszert elöálitani a semiböl:)de öszinte leszek én nem bánám ha 70-80%-a az emberiségnek elpusztulna és a többi tulélö valahogy ujrakezdhetné. Én reménykedem benne hogy tull élem persze ha bekövetkezik. Az biztos hogy gyereket csinálok hogy fentarcsam ez emberi életet valahogy . Bár mikor megnéztem ezt a filmet nem tetszet inkáb a KÉPLETET ajánlom a figyelmetekbe az hietöbb. Naszoval miután megnéztem ezt a két filmet ojan furcsa álmaim voltak a világvégéröl ami valosnak tünt és ráadásul a barátnömel és a legjobb barátaimal voltam együt ezen a napon.És még valami nem 2012 dec 23-án lesz hanem dec 1-én a mostani elörejelzések szerint ugy hogy valaki álicsa át az órát honlapon:)

A vicc az az egészben, hogy

A vicc az az egészben, hogy ahogy olvastam amit írtatok sokan kritizáltátok az embereket, ami érthető is persze.Mert csak mi tehetünk róla, hogy ide jutunk, de az a baj hogy senkit nem érdekel annyira, hogy tegyen is ellene valamit.És ilyen értelemben nem ártana egy jó nagy pofon az emberiségnek!

Biztos hogy nemlesz

Biztos hogy nemlesz világvége. Már legalább 100 világvégét jósoltak... a föld még rengeteg ideig létezik
kb még 20 milliárd évig. Már sok helyen olvastam, és már tanultuk is suliba..
és a Niburu bolygó sem fog a közelünkbe jönni, ez csak egy film, amit bevesznek az emberek
Ne ijedjetek meg ;)

ennem szeretnem ha vilag vege

ennem szeretnem ha vilag vege lenne en kerem a jo istent hogy ne legyen vilag vege mert en akor meg csak 7 dikes vagyok most vagyok 5 ikes es nem jo de ha vilag vege is lesz akor arra kerem a jo istent hogy heza keruljek es elvesztem a csaladomat es a baratinkat es ha vilag vege lesz 2012 ben remelem hogy uj vilag kezdodik

Az emberek ölik

Az emberek ölik egymást.Háborúk,éhinség stb.Nem tudunk együt élni a környezetünkel(a Természettel),ezért inkább elpusztítjuk azt.Okosnak és erősnek hisszük magunk,és élőhelyeket(köztük a sajátunkat is)teszünk tönkre.Fajokat tüntetünk el örökre a Földről.Azt kell gondoljam eltüntetjük magunkat is hamarosan.Nem vesszük észre,de a Világ vége már elkezdődött,csak nem "pont szerű"esemény,ahogy a filmekben mutatják.

Ha lesz,lesz ha nem,nem!!!! Ennyi!

Nekem mindenki azt mondja h teljesen feleslegesen aggódom emiatt.....Lehet h igazuk van de lehet h nem....Ha nem igaz akk minek csináltak belőle filmet.....2000-ben is csinálhattak vna egy filmet h:2000 ha eljő a világvége....Ha eljön eljön ha nem ,nem...Sztem 2012-ig mindenki csináljon azt amit a legjobban szeretne.....

2012

Eddig nem érdekeltek a világvége históriák.
De ez most kicsit elgondolkoztat, hogy mi is lesz. Biztos hogy történik valami,de ha el is jön a világvége akkor éljük ki magunkat amíg lehet.

:D

Én pár dolgot nem teljesen értek. A majáknak mi köze van a keresztély időszámításhoz? Úgy tudom a törököknél sem 2010 van most.Vallás kérdése. Valahogy nem áll össze. A maják is jézus születésétől számolják az időt? Hát jézus születésekor ők már jócskán nem léteztek. Na most akkor hogy is van ez? az illuminátusok újra aktívak hm?:D

igaz?

de fiuk... a filmbe is van valami okosság aki már látta pl a bárkák a gazdagok... értitek? tuti már magyarországon is kitaláltak valmait hogy hogy készüljenek fell a tulélésre amikor ellárszt mindent a víz... jó oké gazdagok fizetnek hogy beléhessen ebbe "bárkába" de mileszs felünk hétköznapi emebrekkel? meghallunk?... és nem feetelyuk meg váság meg stb... fog végezni velünk hanem egyszerüen a természet visszakapjuk a földtől amit mi okoztunk neki ): óceánok tengerek áradása vulkánok kitörése és sok más katasztrófai jelenség.

helyesírás

Te tényleg ennyire nem tudsz írni? Esetleg nem magyar anyanyelvű vagy, netán csak figyelmetlen.

ne számolj vissza

Ne a napokat számold vissza hogy már csak köpö 2 év van hátra hanem két évnyi élmény vár rád ha meg még is igaz akkor meg úgyse tucc ellene tenni vagy még is:) mondjuk én hallottam valakitől hoyg csaj azt mondják erre hogy csak hum-bug.ami lessz az áram szünet az lessz biztos a nappal kapcsolatos

Eddig sosem hittem el

Eddig sosem hittem el egyetlen világvége teóriát sem, mert csak hidelemeken illetve ellenőrizhetetlen jóslatokon alapult. Ez a mostani viszont nagyon más. Rengeteg dolog mutat arra, hogy valami történni fog. Egyrészt vannak olyan jóslatok amikből már sorban bekövetkezett minden és csak az un. világvége van hátra (pl st malachy által megjósolt pápák sora, Hopi indián legenda, Mother Shipton), másrészt az olyan tudományos tények mint a napfolt tevékenység erősödése, bolygó együttállások, gyakoribbá válló földrengések, tudományos elemzések a pólusváltásról. Ezek mind az irányba mutatnak, hogy 2012 nyomot fog hagyni az emberiségen valamilyen módon. Pontosan senki nem tudja, hogy mi lesz. Aki tud angolul az itt végigböngészheti, hogy mi mutat a 2012es eseményekre:
http://www.2012supplies.com/what_is_2012/main.html

Az az igazság hogy Istennek

Az az igazság hogy Istennek is van egy jövendölése, egy ígérete(ahogy tetszik)miszerint 2012ben egy nagy "tisztítást" végez hogy csak azok maradnak meg a Földön, akik méltóak erre! És valljuk be, elég sok szemét van a világon... :S mindenféle értelemben!! azt viszont hogy ezt hogyan hajtja végre egy világjárvánnyal, vagy pusztítással,vagy társadalmi változással szerintem sokan egyetértenek velem abban, hogy megérdemli az emberiség!!

2012, Nibiru

Valami közeledik, az biztos. TS Eliot szerint "a világ igy ér véget, nincs robbanás csak szűkölés." A jelenlegi társadalom totális filozófiai és erkölcsi válságba került. Mi emberek gonoszobbak vagyunk magánál az ördögnél, és ostobábbak az egysejtüknél. Érzelgős álhumanista közhelyeknél többre nem képesek Az élet minden területét elfoglalták a pénzemeberek, nincs semmi "ingyen". Sem születés, sem temetés. És ezt természetesnek gondoljuk.
Már maga ez a tény megér egy apokalipszist. (Yuppie-mentes világot!)

A nagy világ végét már

A nagy világ végét már 2000-re is. meg jósolták és azóta eltelt 9 év.
amúgy most a arról a filmről van sz amit a tv-be adtak valamelyik héten ? Vagy ami a moziba megy ??

A mozis változatt. "A

A mozis változatt.

"A mayák nem a világvégét jósolták meg, csupán az idő körforgását foglalták naptárba (ami pontosabb mint a gergely naptár) és szerintük 2012 12 20-án a körnek vége és új kezdődik mégpedig a 13 baktun."

a mayák nem a világvégét

a mayák nem a világvégét jósolták meg ,csupán az idő körforgását foglalták naptárba (ami pontosabb mint a gergely naptár) és szerintük 2012 12 20-án a körnek vége és új kezdődik mégpedig a 13 baktun.
Kössz hálivúd ,hogy elbutítod a népet!

Én már láttam a

Én már láttam a filmet.Nem nagyszám,csak sok benne a látványosság.Amugy már azt is megjósolták hogy 2009ben lesz a világvége..és mégis ittvagyunk élünk és virulunk..
erről ennyit.

a problema csak az,hogy a

a problema csak az,hogy a majak mar tobb mindent megjosoltak,hogy mi fog torteni kesobb! Es igazuk volt! Meg sohase tevedtek! Szerintem most se fognak tevedni ez bisztos..

én hiszek abban h

én hiszek abban h világvége lesz sajnos..mert én még nem éltem meg ilyet..:)

Nah... idézek a

Nah... idézek a bibliából... "Álljatok készen mert nem tudjátok melyik órában jön el a ti uratok." Ami arra enged vonatkoztatni hogy megjósolhatatlan a világvége... ennyi...

várjunk még!

Az elmult 2ezer év alatt ha jól tudom 400egynéhány világvége jóslat született... reméljük ez a mostani sem valószerübb mint az elmult pár száz! De ha mégis! Hát a Föld nem vesztett sokat :D

Senki se tudja,hogy 2012-ben

Senki se tudja,hogy 2012-ben eljön a világ vége.Remélem,hogy nem jön el mert 2012-be csak 13 éves leszek.Szerintem ez csak babona.

néz utána van benne vmi.

néz utána van benne vmi.

Fogarasi Árpádnak segítek

Fogarasi Árpádnak segítek ajtót csinálni a bunkeréhez - remélem beenged majd....

Ujra?:)

Világvége jóslatok mindig is voltak,és lesznek! Az emberiségnek mindíg is szüksége volt apokaliptikus víziókra! Már csak ,hogy mentálisan is fentartsa a feszültséget! És ma ezt a filmipar meg is adja nekünk jó látványosan' némi tudományos köntösbe burkolva! És ha 2012-ben mégsem jön el a világvége?? Nos akkor csak akad majd 1 szupernova vagy fekete lyuk vagy más! :) Amúgy a film nem rossz'

Mindenkinek ajánlom a

Mindenkinek ajánlom a filmet,mert bármi megtörténhet, nem kell a szűk látásmódunkat előtérbe helyezni,már több nép megjósolta ezeket a dolgokat és nem lehet tudni...csak várhatunk és reménykedhetünk,hogy tévedtek.

nem kellene az embereket

nem kellene az embereket ilyesmikkel riogatni!! Persze mindenki magánűgye miben hisz! A jövőbe még senki sem látott!! :))

De vannak ojan emberek

De vannak oan emberek is akik civilek és 1 napra vagy 1 hétre vagy 1 hónapra elöre álmodnak.
Tom h ez csak a tudatalattiképzelgés de én pl majdnem minden este megálmodom h milesz holnap.
Amugy az igaz mindenki abba hisz amibe akar!!!

de nostradamus igen és a

de nostradamus igen és a maják is :)

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
3 + 1 =
A fenti számítás eredményét kell megadni, számmal. Például "1+3" esetén 4 írandó be