Képlet (2009) - (Knowing)

Fórumok

1959-ben egy új általános iskola avatóünnepségén megkérik a diákokat, hogy rajzolják meg: szerintük milyen lesz a jövő? A képeket bezárják egy időkapszulába, és elraktározzák 50 évre. Egy titokzatos kislány rajz helyett véletlenszerűnek tűnő számokkal írja tele a papírját. Azt állítja, láthatatlan emberek suttogták a fülébe a számokat.
Félévszázaddal később szintén diákok kapják a feladatot, hogy vizsgálják meg az ötven évvel ezelőtti gyermekrajzokat, a kislány rejtélyes üzenete pedig Caleb Koestlerhez (Chandler Canterbury) kerül. Caleb apja, az asztrofizikus John Koestler (Nicolas Cage) fantasztikus és egyben félelmetes felfedezést tesz: a kislány által leírt számok dátumok. Az utóbbi ötven év minden egyes katasztrófájának időpontjai. Ahogy John tovább kutakodik, rájön, hogy további három, még meg nem történt szerencsétlenség szerepel a dokumentumon, melyek közül az utolsó világméretű csapás lesz.
John megpróbálja értesíteni a hatóságokat, ám süket fülekre talál, ráadásul egyre erősebb a gyanúja, hogy valamiképpen fia, Caleb is összeköthető ezekkel az eseményekkel. Az üzenetet író egykori kislány felnőtt lányának (Rose Byrne) segítségével John elkeseredett küzdelmet kénytelen vívni az egyre csak fogyó idő ellen, hogy az emberiség elkerülje a közeledő katasztrófát.

Színes, feliratos ausztrál sci-fi, thriller, 121 perc
Szereplők: Nicholas Cage, Rose Byrne, Chandler Canterbury
Rendező: Alex Proyas


Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.